Nieuws

Deschamps heeft enkel lof voor zijn ploeg: 'Een collectieve kracht ontstaan'

Deschamps heeft enkel lof voor zijn ploeg: 'Een collectieve kracht ontstaan'

11-12-2022 07:36

Didier Deschamps is trots op zijn ploeg na de overwinning op Engeland (2-1) in de kwartfinale van het WK. De bondscoach stelt dat hij voelt dat zijn ploeg er alles aan wil doen om wereldkampioen te worden.

Frankrijk won in een lastige wedstrijd van Engeland. Deschamps benadrukt op de persconferentie dat hij weet wat zijn groep er voor heeft moeten doen om in de halve finale te staan. "Ik ben erg trots op deze groep, voor alle momenten die we dagelijks samen doorbrengen. Het doet me goed om ze zo te zien. En het beste cement om dit allemaal mogelijk te maken, zijn resultaten, kwalificaties. De kwaliteit is niet genoeg. In deze groep is er ook de geest en misschien ook een beetje ervaring. Ik heb jonge spelers en er is vanaf het begin een collectieve kracht ontstaan. Op dit niveau komt het altijd neer op een paar dingen. Om de wedstrijd zo op zijn kop te zetten en weerstand te bieden tot het einde, daar is behoefte aan op een WK."

Deschamps schat de kansen voor Frankrijk nu hoog in, maar wil eerst de nadruk leggen op de wedstrijd tegen Marokko. "We zijn halverwege en we gaan elkaar niet pas aan het einde zien. Daarvoor moeten we woensdag overleven. We zullen tevreden zijn met wat we hebben gedaan, maar we zijn nog niet tevreden. De historie van de titelhouders is tot nu toe vrij negatief. We mogen tevreden zijn als we de trend keren. Dat zou heel goed zijn, maar er is woensdag nog een belangrijke stap te zetten. Weinig mensen verwachten Marokko in de halve finales van het WK. Maar door wat ze hebben gedaan, is het geen verrassing meer. Ze verdienen het om hier te zijn. Zij krijgen net als wij de kans om mee te spelen voor hun plek in de finale. Het is hun verdienste, niemand kan het ze afnemen."