Wedstrijdverslag

Tweede nederlaag op rij voor Manchester United: Ten Hag onderuit in Spanje

Tweede nederlaag op rij voor Manchester United: Ten Hag onderuit in Spanje

10-12-2022 20:23

Manchester United heeft de smaak nog niet te pakken in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Engelse topclub van Erik ten Hag ging in een oefenduel met Real Betis met 1-0 ten onder. Donny van de Beek kwam niet in actie.

Met een behoorlijke opstelling hoopte Ten Hag een reactie te zien van zijn ploeg, na eerder een oefenduel met Cádiz met 4-2 verloren te hebben. Onder meer Anthony Elanga, Anthony Martial, Scott McTominay en David De Gea mochten zich vanaf de eerste minuut laten zien. Voorafgaand aan de wedstrijd waarschuwde de Nederlander zijn manschappen nog extra op te letten uit spelhervattingen.

Hij vond dat zijn ploeg tegen Cádiz stond te 'slapen'. De waarschuwingen bleken ten spijt want ook Betis maakte het enige doelpunt van de wedstrijd uit een dood spelmoment. Nabil Fekir werkte fraai af, zijn mandekker Alejandro Garnacho zag er niet goed uit. Alhoewel het WK nog onderweg is, wacht voor Manchester United op 21 december alweer het eerste officiële duel na het eindtoernooi in Qatar. Burnley komt in het kader van de League Cup op bezoek op Old Trafford.