Nieuws

Pröpper traint mee bij Vitesse: 'Zijn eigen gevoel is het allerbelangrijkst'

Pröpper traint mee bij Vitesse: 'Zijn eigen gevoel is het allerbelangrijkst'

29-11-2022 09:36
1

Davy Pröpper is teruggekomen op zijn besluit om te stoppen met voetballen. De middenvelder traint mee bij Vitesse en als dat bevalt, ligt er een contract in het verschiet.

"Als zeer gewaardeerde oud-speler van onze club krijgt Davy uiteraard een warm welkom", aldus technisch directeur Benjamin Schmedes op de clubsite. "Wij bieden hem graag de gelegenheid om de smaak van het voetbal weer te proeven. Wij geven Davy alle tijd, ruimte en rust om te bekijken of een terugkeer in het voetbal een optie voor hem kan zijn. Uiteraard is zijn eigen gevoel daarbij het allerbelangrijkst."

Pröpper zette ongeveer elf maanden geleden een punt achter zijn carrière. De spelverdeler speelde toen nog voor PSV, maar was het plezier in het voetbal verloren. PSV was de club die hem in 2015 overnam van Vitesse. Tussendoor speelde Pröpper vier seizoenen voor Brighton & Hove Albion in de Premier League.

De terugkeer op het trainingsveld is vrijblijvend. Pröpper was nieuwschierig naar of het voetbalvuurtje in hem weer aangewakkerd kon worden.