Spanje en Duitsland delen de punten: Füllkrug houdt Duitse hoop in leven

27-11-2022 21:53 Laatste update: 23:59

Spanje en Duitsland hebben de punten gedeeld op het WK in Qatar: 1-1. De twee teams speelden een enerverende wedstrijd waar uiteindelijk geen winnaar uit voort kwam.

Onder leiding van Danny Makkelie begon Spanje sterk aan de wedstrijd. La Roja nam gelijk het heft in handen en was na enkele minuten al dicht bij de openingstreffer via Dani Olmo, die zijn schot via de handen van Manuel Neuer op de lat zag belanden. Wat dieper in de eerste helft was het wederom Spanje dat een reuzekans kreeg. Via een voorzet van opnieuw Olmo mikte Ferran Torres in buitenspelpositie over. Vlak voor rust was het dan toch Duitsland dat op voorsprong leek te komen. Antonio Rüdiger kopte raak uit een vrije trap van Joshua Kimmich, maar deed dit uit buitenspelpositie waardoor het feest niet doorging.

In de tweede helft zette Duitsland meer druk en leek het er even op dat de wedstrijd in het voordeel van Die Mannschaft kantelde. Via Kimmich was het zeer dicht bij de voorsprong, maar de middenvelder van Bayern München vond Unai Simon op zijn weg. Spanje-bondscoach Luis Enrique zag dat er iets moest veranderen en bracht Álvaro Morata in voor schoonzoon Torres. Dat bleek een goede zet, aangezien de spits van Atlético Madrid bijna gelijk raak schoot. Na een voorzet van Jordi Alba verschalkte hij Neuer met een sublieme voetbeweging.

Na de openingstreffer van Spanje kreeg het kansen op meer. Na een mooie aanval kwam Marcos Asensio vrij voor Neuer, maar hij schoot wild over. Aangezien Duitsland móést, bracht Hansi Flick de nodige aanvallende impulsen met Leroy Sané en Niclas Fullkrug. Het werd daar ook gevaarlijker door, wat duidelijk werd toen eerstgenoemde Jamal Musiala alleen voor de doelman zette, die faalde. Enkele minuten voor tijd was het dan toch raak. Na goed doorzetten van opnieuw Musiala was het Fullkrug die verwoestend binnenschoot.

Na het doelpunt van de spits van Werder Bremen waren bleef een echt slotoffensief van Duitsland uit, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde. Door het gelijkspel gaat Spanje aan kop in de groep, waarbij Duitsland ook nog altijd zicht heeft op een plek bij in de knock-out fase van het toernooi.