Nieuws

Man of the Match: Messi evenaart Maradona en houdt Argentinië in leven op WK

Man of the Match: Messi evenaart Maradona en houdt Argentinië in leven op WK

26-11-2022 22:04 Laatste update: 22:05

Argentinië is met de schrik vrijgekomen tegen Mexico. Lionel Messi opende de score na een uur spelen met een fantastisch schot. De kleine Argentijn nam zijn ploeg bij de hand wanneer er gewonnen móést worden en daarom is hij verkozen tot de VN Man of the Match!

Messi werd in de eerste helft van alle kanten opgesloten door de felle Mexicanen en daardoor kon de inmiddels 35-jarige aanvaller weinig uitrichten. La Pulga is het fysieke spel wel gewend, maar moest toegeven dat hij in de eerste helft geen kans kreeg.

In de tweede helft kreeg Messi de bal van een meter of 23 en besloot de Argentijn uit te halen. Zijn schot belandde in de rechterhoek van het doel en liet doelman Guillermo Ochoa kansloos. Het stadion ontplofte na de treffer van de kleine aanvaller en zorgde voor prachtige beelden. 

Argentinië heeft nu aan een gelijkspel tegen Polen voldoende om de achtste finales van het WK te bereiken. De goal van Messi was niet alleen enorm belangrijk: met zijn achtste treffer in 21 WK-duels heeft Messi exact dezelfde WK-goals en -wedstrijden achter zijn naam als Diego Maradona. Wat een opvolger. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)