Reactie

Janssen over muzikaal geweld: 'Drie jaar in Mexico gespeeld, ben wel wat gewend'

Janssen over muzikaal geweld: 'Drie jaar in Mexico gespeeld, ben wel wat gewend'

22-11-2022 07:04
2

Vincent Janssen beleefde een lastige wedstrijd met Oranje tegen Senegal. De balvaste spits had het voetballend lastig met momenten en ging ook in op het trommelgeroffel dat het gehele duel te horen was.

Janssen kreeg maandagavond nog de voorkeur boven Memphis Depay, die herstellende is van een blessure. De spits van Royal Antwerp FC was bij vlagen belangrijk voor Oranje in de combinatie tijdens de eerste helft, maar werd na zestig minuten spelen afgelost door Memphis.

"Je speelt op een WK tegen de kampioen van Afrika, dat zijn altijd moeilijke potjes. Het is dan wel heel erg lekker dat je 'm uiteindelijk wint", begon Janssen na afloop tegenover de NOS. "Senegal speelt redelijk compact. In de beginfase creëerden we wel wat goede kansen en gaven we vrij weinig weg, misschien een paar afstandsschoten. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je de nul houdt en er twee maakt."

Actief zijn op een WK is een droom die uitkomt voor de spits. "Dat is heel mooi, geweldig. Het is fantastisch om dat achter je naam te hebben. We gaan verder en we zien hoe we ver gaan komen", aldus Janssen, die pas op de plaats lijkt te maken wanneer Memphis weer fit is. "Het is voor ons heel duidelijk dat Memphis een belangrijke speler is, met zoveel kwaliteit", klinkt het.

Buiten het voetbalgeweld op het veld, klonk er ook nog het nodige muzikale geweld vanaf de tribunes. De Senegalese-fans zorgden voor het nodige trommelgeroffel, iets waar Janssen zich niet persé aan stoorde. "Ik heb drie jaar in Mexico gespeeld, dus ik ben wel wat gewend", besloot hij.