Nieuws

Infantino: 'Als dit het grootste probleem is, dan ga ik op het strand liggen'

Infantino: 'Als dit het grootste probleem is, dan ga ik op het strand liggen'

19-11-2022 13:31

Gianni Infantino heeft het WK in Qatar 'voor 200 procent onder controle'. De FIFA-president staat achter elke beslissing die is genomen, zo ook achter het besluit om geen bier te verkopen in de stadions.

Zo’n twee dagen voor de aanvang van het WK kwam de FIFA met een nieuwe maatregel voor de bierverkoop. Waar het eerst wel het geval was, is het nu niet meer mogelijk om bier te kopen in de stadions. Dat besluit komt mede doordat Qatar een land is waarin de moslimcultuur leidend is.

"Laat me eerst duidelijk maken dat elke beslissing in overeenstemming tussen de FIFA en Qatar is genomen", begon Infantino, die aangeeft dat er ook op andere manieren van alcohol genoten kan worden. "Er zijn meer dan tien fanzones waar mensen samen alcohol kunnen drinken. Ik denk persoonlijk dat je het wel overleeft als je drie uur op een dag geen bier kan drinken. Bier is alleen niet toegestaan in de stadions."

"Als dit het grootste probleem is van het WK, dan teken ik daar direct voor en ga ik op het strand liggen tot 18 december”, vervolgde Infantino, die alles onder controle heeft. “Ik voel dat ik alles voor 200 procent onder controle heb, absoluut."

Zondag 20 november gaat het toernooi van start met de wedstrijd tussen Qatar en Ecuador.