Nieuws

Stortvloed aan kritiek op Infantino: 'Hij is net Blatter, bizar en schokkend'

Stortvloed aan kritiek op Infantino: 'Hij is net Blatter, bizar en schokkend'

19-11-2022 12:42 Laatste update: 12:45
1

FIFA-voorzitter Gianni Infantino liet zich zaterdag in een even spraakmakende als geruchtmakende monoloog uit over het WK in Qatar. Volgens de bestuurder is de westerse wereld onder meer hypocriet en geldt het eindtoernooi in het oliestaatje 'als het mooiste WK ooit'. Door de uitspraken kan de Zwitser rekenen op forse kritiek van de buitenlandse pers en laten de nodige gebruikers op Twitter van zich horen.

De grote Spaanse krant MARCA noemt de monoloog van Infantino die bijna een uur duurde 'bizar'. Het dagblad is met name verbaasd over het feit dat de preses de arbeidsmigrantenregeling van Qatar verdedigde en zelfs opperde dat Europa dezelfde strategie zou moeten volgen.

The Daily Star uit Engeland concludeer dat de speech 'meer dan een parodie' was en noemt de uitspraken van Infantio 'schokkend'. 'Of er is niemand in de buurt van hem, of niemand geeft hem advies, maar hij luistert gewoon niet', schrijft The Times-journalist op Twitter. 'Hij leeft in een bubbel, verandert langzaam in Blatter en brengt zichzelf en het voetbal in de verlegenheid.'

Op het social media-platform laten de nodige gebruikers van zich horen. 'Ik heb gevonden waar alle vermiste Budweiser is gebleven', wordt er gegrapt. Een ander merkt fijntjes op dat de slechtste speech van de week niet langer aan Cristiano Ronaldo toebehoort. The Evening Standard-verslaggever Dan Kilpatrick gaat nog een stapje verder en noemt de woorden van Infantino 'historisch onsamenhangend'.