Nieuws

Update: FC Barcelona gaat in beroep tegen flinke schorsing voor Lewandowski

Update: FC Barcelona gaat in beroep tegen flinke schorsing voor Lewandowski

16-11-2022 16:39 Laatste update: 16:39
1

FC Barcelona moet het na de winterstop extra lang doen zonder Robert Lewandowski. De Poolse spits heeft een extra lange schorsing opgelegd gekregen nadat hij gebaren maakte die betrekking hadden op scheidsrechter Jesús Gil Manzano, die hem de rode kaart gaf in de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Osasuna.

Halverwege de eerste helft moest Lewandowski het veld ruimen van Manzano. De Pool maakte twee oliedomme overtredingen, wat hem tot twee keer toe een gele kaart opleverde. Na lang protest liep de spits naar de kant, maar dat deed hij met het maken van vreemde gebaren. Hij raakte zijn neus aan met zijn wijsvinger en wees daarna naar de arbiter, wat op het maken van 'snuifgebaren' leek.

Dat zagen ook alle toeschouwers, waaronder de Spaanse media. Manzano maakte er op zijn beurt melding van in het rapport dat na de wedstrijd moet worden ingediend. De Spaanse tuchtcommissie heeft de situatie bekeken en besloten dat Lewandowski extra wedstrijden moet missen. De duels tegen Espanyol, Real Betis en Atlético Madrid gaan aan zijn neus voorbij.

Update: FC Barcelona heeft via de officiële kanalen bevestigd in beroep te gaan tegen de schorsing voor Robert Lewandowski. De Catalaanse club vindt de schorsing buitenproportioneel.