Exclusive

Wat verdiende Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal?

Wat verdiende Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal?

31-12-2022 21:00 Laatste update: 12:26
0

Louis van Gaal maakte zich op voor het WK in Qatar met het Nederlands elftal, wat zijn laatste kunstje als bondscoach is geweest. Buiten dat de 71-jarige Amsterdammer er de nodige prestige mee heeft verdiend, hield hij er op financieel gebied ook een mooie zakcent aan over. Wat verdiende onze bondscoach eigenlijk op jaarlijkse basis en hoe staat dat in verhouding met zijn collega’s? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Van Gaal behoort tot de top vijf best betaalde bondscoaches

Van Gaal begon in augustus 2021 aan zijn derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens een onderzoek van Finance Football verdiende hij jaarlijks zo’n 2.9 miljoen euro per jaar, waarmee hij één van de vijf best betaalde bondscoaches is geweest die op het WK actief was. De voormalig trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona, Bayern München en Manchester United duldde vier collega’s voor zich: Tite (Brazilië), Didier Deschamps (Frankrijk), Gareth Southgate (Engeland) en Hans-Dieter Flick (Duitsland).

De Braziliaanse bondscoach Tite - die inmiddels al zijn biezen heeft gepakt - heeft genoegen moeten nemen met zo’n 3.6 miljoen euro, terwijl zijn Franse collega Deschamps jaarlijks 3.8 miljoen euro mag bijschrijven. Engeland-bondscoach Southgate is jaarlijks van zo'n 5.8 miljoen euro verzekerd, terwijl de Duitse trainer Flick met 6.5 miljoen euro de best betaalde trainer is.

Verdere opvallende salarissen

De top tien wordt gecomplementeerd door Gerardo Martino (Mexico, 2.9 miljoen euro, inmiddels ook opgestapt), Lionel Scaloni (Argentinië, 2.6 miljoen euro), Félix Sánchez Bas (groepsgenoot Qatar, 2.4 miljoen euro), Fernando Santos (Portugal, 2.25 miljoen, inmiddels ook opgestapt) en Murat Yakin (Zwitserland, 1.6 miljoen euro).

Gustavo J. Alvaro en Aliou Cissé, de bondscoaches van Ecuador en Senegal – de twee andere landen die Oranje in de groepsfase troffen – verdienen relatief een stuk minder dan hun collega’s. Alfaro krijgt jaarlijks namelijk 770 duizend euro bijgeschreven, terwijl Cissé ruim drie ton aan zijn baan als bondscoach overhoudt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie