Nieuws

Winterkampioen Slot steunt Schreuder: 'Zou Ajax willen adviseren hem te behouden'

Winterkampioen Slot steunt Schreuder: 'Zou Ajax willen adviseren hem te behouden'

13-11-2022 20:20

Arne Slot is winterkampioen met Feyenoord. In de eigen Kuip werd Excelsior zondagavond met 5-1 verslagen, waardoor er een gat van drie punten is ontstaan tussen de Rotterdammers en concurrenten Ajax en PSV. De trainer is uitermate tevreden over de prestaties van zijn gerenoveerde team en sprak na afloop opvallend genoeg ook over de situatie in Amsterdam.

Zo verscheen Slot als zogenaamde Herbstmeister voor de camera's van ESPN. "Ja, noem je dat na veertien wedstrijden al zo? Meestal is dat pas op de helft toch? Maar goed, het zegt me in ieder geval dat wij in de eerste veertien wedstrijden prima hebben gespeeld. Vooral als je naar het resultaat kijkt. Qua spelniveau is het weleens op en af gegaan, maar ik denk dat je slechts één wedstrijd kunt aanhalen waarin we minder zijn geweest dan de tegenstander. Misschien was dat het geval in Eindhoven", aldus de Feyenoord-coach.

Feyenoord heeft nogal de reputatie ontwikkeld om weinig te scoren uit een enorm aantal kansen, al ging die vlieger deze keer niet op. De ploeg was uitermate effectief, zo concludeert ook Slot. "Dat maakt wel het verschil ten opzichte van de vorige wedstrijden. Soms heb je wat geluk nodig, zoals dat bij het doelpunt van Walemark het geval was. We willen wel meer standaardsituaties aanpakken om daaruit te kunnen scoren. Ik vind 5-1 echter een prima overwinning."

Orkun Kökçü is één van de mannen die Feyenoord aan de hand nam. Dat deed hij net als Sebastian Szymanski met twee goals. Slot is tevreden met de ontwikkeling van de Turk. "Hij is constant in zijn prestaties en misschien wel onze grootste blikvanger. Dat krijg je als je de aanvoerdersband draagt en één van de beste spelers bent. Ik heb al vaker gezegd dat hij bij mij onomstreden is. Ik ben niet bang om hem in de winterstop kwijt te raken. Er zijn al veel spelers vertrokken. Ik denk dat we daarom des te meer tevreden mogen zijn met de plek waar we nu staan."

De positie van Slot wordt als laatst besproken. Die staat uiteraard niet ter discussie, al gaf algemeen directeur Dennis te Kloese eerder bij ESPN aan dat er een clausule is verwerkt in zijn contract. Bij een fors bedrag zou Slot mogen vertrekken bij Feyenoord. Hijzelf wil het daar liever niet over hebben, al is hij over één ding duidelijk: die geldt niet voor Ajax. "Ajax heeft een ontzettend goede trainer waarmee ik zelf nog heb samengespeeld. Ik zou ze willen adviseren om Alfred Schreuder te behouden."