Nieuws

Gebroeders Schreuder laten elkaar los in trainerscarrière: 'Hebben eigen ambities'

Gebroeders Schreuder laten elkaar los in trainerscarrière: 'Hebben eigen ambities'

12-11-2022 17:16

De kans dat de gebroeders Schreuder ooit nog samen in één dug-out zullen gaan zitten is klein. Dick Schreuder is hoofdtrainer bij PEC Zwolle en werkte bij TSG Hoffenheim samen met zijn broer Alfred, die dezelfde functie bekleedt bij Ajax. Eerstgenoemde wil namelijk op eigen benen blijven staan, zo zegt hij in de #DoneDeal podcast.

"Ik heb de keuze gemaakt om zelf hoofdtrainer te worden. Ik heb ergens de kans gekregen en dat wil ik voortzetten", aldus Dick, de oudste van de twee. In zijn carrière als trainer kwam hij via VV Katwijk, Philadelphia Union, Hoffenheim en Vitesse bij PEC Zwolle terecht. "We hebben bij Hoffenheim met elkaar samengewerkt en dat was fantastisch. We hebben ook samen met elkaar gespeeld, al is dat als trainers anders. We voelen en vullen elkaar goed aan en weten precies hoe we elkaar ontlasten. Of je nou broers bent of niet, het is de taak van een assistent om dingen op te lossen voor het bij de hoofdtrainer terecht komt. Waarin we verschillen? We zijn allebei redelijk opvliegend, al zit ik meer aan de rustige kant. Het is moeilijk om aan te geven waarin we verschillen omdat we al zolang met elkaar over voetbal praten en het al lang doen."

Schreuder krijgt in de podcast een stelling voorgelegd door Dennie van Laar, Emile van de Sande en Tim van Duijn. Of hij binnen drie jaar een topclub traint. 'Ja' antwoordt hij. "Als ik 'oneens' zeg klopt het niet bij de ambitie die ik als trainer heb. Zeg ik 'eens' dan lijkt het weer arrogant. Ik heb ambitie en dat verwacht ik ook van mijn spelers. Als zij het goed doen en worden verkocht is het mooi voor PEC Zwolle. Dat wil ik ook als trainer."