Nieuws

Update: 'Achtste afvaller bekend: ook Botman kan deelname aan WK vergeten'

Update: 'Achtste afvaller bekend: ook Botman kan deelname aan WK vergeten'

11-11-2022 11:28 Laatste update: 11:32

De Telegraaf weet dat Xavi Simons en Jeremie Frimpong met het Nederlands elftal meegaan naar het WK in Qatar. Het duo is volgens informatie van het dagblad opgenomen in de definitieve selectie en zeven spelers inmiddels te horen hebben gekregen dat zij niet zijn geselecteerd.

Daarnaast weet de ochtendkrant dat Brian Brobbey, Guus Til, Ryan Gravenberch, Micky van de Ven, Devyne Rensch en Mitchel Bakker reeds te horen hebben gekregen niet mee te gaan naar het WK. De Ajax-rechtsback betaalt zo de tol voor zijn zwakke spel dit seizoen. Frimpong zou de voorkeur krijgen.

Datzelfde geldt voor Jasper Cillessen. Volgens onder meer het Algemeen Dagblad en De Gelderlander heeft de keeper te horen gekregen niet van de partij te zijn op het WK. Een redelijke verrassing is de selectie van Davy Klaassen. De Ajax-middenvelder is niet zeker van een basisplaats bij zijn club, maar is volgens De Telegraaf 'gewoon' opgenomen in de definitieve spelersgroep voor Qatar.

Om 13.00 uur maakt bondscoach Louis van Gaal zijn definitieve selectie bekend voor het WK. De bekendmaking volg je via het liveblog van VoetbalNieuws.

Update: In navolging van de zeven spelers die De Telegraaf bekendmaakte, kan inmiddels ook Sven Botman aan het lijstje worden toegevoegd. De Newcastle United-mandekker is eveneens gepasseerd voor het toernooi in Qatar.