Nieuws

Götze-discussie laait op in Duitsland: 'Als hij twee koppen groter zou zijn...'

Götze-discussie laait op in Duitsland: 'Als hij twee koppen groter zou zijn...'

09-11-2022 10:15
1

Mario Götze heeft zich na goede periodes bij PSV en Eintracht Frankfurt weer in de kijker gespeeld bij het grote publiek in Duitsland en zit bij de voorselectie voor het WK in Qatar. In Duitsland vraagt man zich af of de matchwinner van het WK in 2014 weer een kans moet krijgen in Die Mannschaft

Oud-speler Rudi Völler, die ook bondscoach was, spreekt zich uit over Götze in gesprek met Kicker. "Het probleem is dat we veel goede spelers op zijn positie hebben. Als Mario twee koppen groter en een spits zou zijn, zou het een beetje makkelijker zijn. Dan zou hij zeker spelen."

Götze doet het goed bij Eintracht Frankfurt, dat vijfde staat in de Bundesliga en vorig seizoen nog de Europa League won. "Zou Mario het nationale team helpen? Ja", zegt zijn trainer, Axel Hellmann. "Maar geen enkele coach kan iemand op voorhand een vaste plaats garanderen."

De aanvallende middenvelder werd in 2014 de held van Duitsland door de enige goal te maken in de WK finale met Argenntinië. De jaren daarop kampte Götze met fitheidproblemen en raakte de speler zijn basisplek kwijt bij Bayern München en Borussia Dortmund. In 2020 zette de Duitser de stap naar PSV. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!