Nieuws

Van Gaal reageert op misstanden in Qatar: 'Er zijn plannen een wijk te bezoeken'

Van Gaal reageert op misstanden in Qatar: 'Er zijn plannen een wijk te bezoeken'

08-11-2022 11:50 Laatste update: 11:54

Louis van Gaal heeft gereageerd op de vele misstanden in Qatar, waar het WK voetbal deze maand plaatsvindt. De bondscoach zegt dat er met de KNVB plannen zijn om een wijk te bezoeken in de Golfstaat. 

Van Gaal krijgt in een interview de vraag wat hij van de situatie in Qatar vindt."Denk jij dat ik dat niet weet? Denk jij dat ik geen kranten lees, geen nieuws op televisie zie? Ik ga daar heen met het gevoel dat wij één doel hebben: dat we wereldkampioen worden. Met dat gevoel ga ik weg. Maar dat er een hoop verkeerde dingen zijn gedaan en misschien nog steeds, dat is een feit. Dat is niet een vraagteken. Maar dat is een politieke kwestie van bonden die dat hebben aangesteld."

De bondscoach stelt dat er wel plannen zijn met de bond om nog extra steun uit te spreken voor de inwoners en arbeidsmigranten van de Golfstaat. "Wij gaan met de KNVB naar... waarschijnlijk hè, dat zit in de planning. Ik hoor wat er mogelijk en niet mogelijk is en wij gaan wel een wijk bezoeken." Op de vraag of Van Gaal niet meer moet doen, blijft de bondscoach duidelijk. "Ik zal niet de hele last van de hele wereld op mijn schouders dragen." Het interview met Van Gaal is dinsdagavond te zien op NPO 2. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!