Nieuws

Woerts weet van Super League-plannen: 'Ajax is één van de clubs op de lijst'

Woerts weet van Super League-plannen: 'Ajax is één van de clubs op de lijst'

05-11-2022 11:18
4

Mocht de Super League er ooit komen, dan zou Ajax daar aan deel mogen nemen, weet Chris Woerts. Volgens de sportmarketeer zijn de plannen rondom de nieuwe competitie nog altijd niet van de baan en zou er begin 2023 meer duidelijkheid over kunnen komen.

Het gros van de Europese voetbalelite vond de Super League geen goed idee, waardoor de plannen de nek om waren gedraaid. Alleen Juventus, Real Madrid en FC Barcelona waren de drie clubs die de competitie wel zagen zitten. "Ze hebben vorige week een nieuwe CEO benoemd, een Duitse topman van RTL", onthult Woerts bij Vandaag Inside. "Hij gaat de Super League nieuw leven inblazen. Er loopt nu een procedure bij het Europese Hof."

"Er wordt gevraagd of de UEFA niet meer het exclusieve recht mag hebben om competities te organiseren", vervolgt Woerts, die uitlegt dat de voorstanders van e Super League een ander soort competitie willen gaan oprichten. Volgens de VI-gast zal er in februari of maart groen licht gaan komen. "Dan gaat de Super League tot wasdom komen."

Volgens Woerts staat Ajax op de radar om deel te nemen. "Ajax heeft inmiddels een uitnodiging gekregen en is een van de clubs die op een lijst staat." De opzet van de Super League moet naar verluidt lijken op die van de Champions League. "Maar dan in een gesloten circuit."