Nieuws

Koers van Ajax flink achteruit op de beurs na Champions League-debacle

Koers van Ajax flink achteruit op de beurs na Champions League-debacle

02-11-2022 14:16 Laatste update: 14:27

De teleurstellende Champions League-koers van Ajax heeft de afgelopen maanden zijn sporen achtergelaten op de beurs. Als beursgenoteerd bedrijf komt de daling van de koers bij het Amsterdamse bedrijf hard binnen. 

Ajax begon sterk in de Champions League en rekende in eigen huis met Rangers af, maar verloor vervolgens vier keer met grote cijfers van Liverpool FC en SSC Napoli. De teleurstellende prestaties zijn terug te zien in de koers. 'Met het verder uit zicht raken van het behalen van de volgende ronde in het miljoenenbal zakte het aandeel steeds meer weg en belandde woensdag op een stand van €11,50, per saldo een verlies van 20% in vergelijking met eind augustus', meldt De Telegraaf. 

De Amsterdammers waren de afgelopen jaren bezig aan zeer goede reeksen in Europa. In het vorige seizoen werden zelfs achttien punten behaald na de eerste zes groepswedstrijden. 'Halverwege 2019 zat Ajax op de beurs nog stevig in de lift. De koers tikte destijds een piek aan van €22,70 euro nadat de voetbalclub uit Amsterdam de halve finale bereikte in de Champions League. In dat seizoen liepen de inkomsten op naar bijna €100 miljoen.'

Dit seizoen krijgt Ajax ruim vijftig miljoen euro overgemaakt door de UEFA. Dat getal lag de voorgaande seizoenen hoger. 'In totaal krijgt de penningmeester €51,3 miljoen overgemaakt vanuit Zwitserland. In het vorige seizoen werd er nog een stuk beter gepresteerd met het behalen van de achtste ronde en bedroegen de inkomsten iets meer dan €70 miljoen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!