Nieuws

Oud-PSV'er blikt terug: 'Dat was een geweldig Arsenal, met Henry en Ljungberg'

Oud-PSV'er blikt terug: 'Dat was een geweldig Arsenal, met Henry en Ljungberg'

26-10-2022 09:41

Eric Addo speelde tussen 2003 en 2009 bij PSV en is tegenwoordig linietrainer bij de Eindhovense club. De voormalig verdediger blikt terug op zijn tijd met PSV, dat in die periode hoge ogen gooide in Europa. 

In gesprek met het Eindhovens Dagblad spreekt Addo over zijn warme band met de club. Addo verliet PSV in 2009, maar kwam na het afsluiten van zijn spelerscarrière weer terug. "Door blessures heb ik soms een periode gemist op een cruciaal moment, maar al bij al ben ik heel trots op mijn loopbaan en alle kansen die PSV me heeft gegeven. Ook na mijn carrière ben ik hier hartelijk ontvangen en ik doe nu iets wat dicht bij me staat. Ernest Faber vroeg me twee jaar geleden om stage te komen lopen, toen ik bij FC Eindhoven was gestopt. Het is van beide kanten heel goed bevallen."

Addo speelt nog wel eens in het veteranenteam van PSV en kan niet geloven hoe fit sommige oud-spelers nog zijn. "Ik heb mijn carrière tien jaar geleden afgesloten bij FC Eindhoven en voetbal als het kan nog bij Legendary PSV, waar ik bijvoorbeeld Stan Valckx en Luc Nilis nog zie. Met hen heb ik nog af en toe contact. Wat me bij het veteranenteam opvalt, is hoe fit Adil Ramzi nog is. Hij is nu trainer van Jong PSV en is nog altijd in een geweldige conditie. Daar kan ik echt niet meer aan tippen."

De oud-verdediger herinnert zich het treffen met Arsenal in de Champions League nog zeer goed. In Londen werd gelijkgespeeld. "Dat was een geweldig Arsenal, met spelers als Thierry Henry en Fredrik Ljungberg. We kwamen in Engeland ongelukkig op achterstand, maar die kopbal van Alex is een van de momenten die iedereen bij PSV zich nog wel kan herinneren", besluit Addo.