Nieuws

Belgische dokter spreekt twijfel uit over Lukaku: 'Wordt een race tegen de klok'

Belgische dokter spreekt twijfel uit over Lukaku: 'Wordt een race tegen de klok'

25-10-2022 18:44

Niet alleen bij Oranje is het onzeker of dé absolute aanvalsleider op tijd op niveau is voor het WK voetbal in Qatar. Dat geldt ook voor België. Naast Memphis Depay is een topfitte Romelu Lukaku ook nog hoogst onzeker. De bondsdokter van de KBVB twijfelt aan de fysieke gesteldheid van de spits voor de eerste groepswedstrijd tegen Canada.  

Lukaku is herstellende van een spierblessure, maar staat wel voor een rentree bij Inter. De Rode Duivel is namelijk opgenomen in de selectie voor het Champions League-duel met Viktoria Plzen. Trainer Simone Inzaghi zei er het volgende over: "We trainen dinsdag nog, maar als hij nergens last van krijgt, zit hij bij de selectie. Hij werkt met veel enthousiasme en wilskracht. Het was een groot gemis dat hij er niet bij was."

Fijn dat Lukaku op de weg terug is, maar verschijnt hij ook topfit op het WK? Dat is de vraag die bondsdokter Kristof Sas zichzelf dagelijks stelt. "Het WK is voor Romelu niet in gevaar. Maar hij is natuurlijk wel langdurig out geweest. Het wordt een race tegen de klok - niet om hem medisch fit, maar op een hoog niveau te krijgen", aldus de medisch specialist bij Het Laatste Nieuws.

Volgens Sas heeft het vooral te maken met ritme. "Ritme is voor elke speler belangrijk, al wordt het minder belangrijk naarmate je meer ervaring hebt. Enerzijds hebben spelers die vlak voor de start van het toernooi geblesseerd raken, veel minder kans om fit te raken. Anderzijds beginnen de spelers die minder ritme hebben met een achterstand aan het toernooi, want normaal begint iedereen eraan in hetzelfde ritme."

Mocht Lukaku niet fit genoeg zijn voor België, dan is dat een groot gemis. Big Rom is namelijk all-time topscorer van de Rode Duivels. Hij maakte al 68 doelpunten voor zijn land.