Nieuws

Onbegrip voor PSV: 'Als je niet kritisch op jezelf bent, word je ook niet beter'

Onbegrip voor PSV: 'Als je niet kritisch op jezelf bent, word je ook niet beter'

24-10-2022 17:22
1

Valentijn Driessen en Mike Verweij kunnen er niet bij dat PSV met fluwelen handschoenen wordt behandeld. De Eindhovenaren zouden veel kritischer op zichzelf moeten zijn na de nederlaag tegen FC Groningen. 

"Wat mij wel heel erg opviel, ik krijg wel eens de vraag: waarom wordt PSV altijd zoveel zachter aangepakt dan Ajax?", zegt Verweij in de nieuwste aflevering van Kick-off de Podcast. "Wat mij opviel, en volgens mij wordt je daar niet veel beter van, is dat PSV echt vond dat ze best aardig hadden gevoetbald. Je verliest hem gewoon en geeft binnen zes minuten drie goals. Als je dan wéér met lege handen staat, na Cambuur-uit... als je niet kritisch op jezelf bent, wordt je echt niet beter."

"En Groningen staat ook niet derde, hè, bij wijze van. Groningen staat zestiende", voegt Driessen toe. "Bij Twente gebeurde precies hetzelfde en bij Cambuur ook. Veel doelpunten in een korte tijd en het is niet tegen de top drie. Daarom denk ik dat Ajax gewoon kampioen wordt, die hebben de individuele kwaliteiten om dit soort teams kapot te spelen."