PSV houdt lang stand, maar gaat toch onderuit in kraker tegen Arsenal

20-10-2022 20:48

PSV is donderdagavond met 1-0 onderuit gegaan in het Europa League-duel met Arsenal. De Eindhovenaren hadden lange tijd zicht op een resultaat, maar Granit Xhaka stak daar een stokje voor.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen speelden afwachtend in het Emirates Stadium, waar PSV verdedigend solide stond, maar aanvallend weinig in te brengen had. Arsenal kreeg wat kleine mogelijkheden via Xhaka en Bukayo Saka, maar wist voor rust niet tot scoren te komen.

In het tweede bedrijf drong Arsenal wat meer aan. Saka ontsnapte een paar keer aan de PSV-defensie, maar stuitte meerdere malen op de goed keepende Walter Benítez. Twintig minuten voor tijd was het wel raak voor de thuisploeg. Xhaka werd helemaal vrijgelaten en tekende de verdiende 1-0 aan. Direct na de openingstreffer leek Arsenal op weg naar de tweede treffer, maar weer wist Saka zichzelf niet te belonen. In de slotfase kreeg PSV nog een hele grote kans op de gelijkmaker, maar Jordan Teze gaf de bal veel te hard op de ingevallen Luuk de Jong en dus eindigde het duel in 1-0 voor Arsenal.