Nieuws

Super League kent nieuwe baas en drukt door: 'Huidige model is gedateerd'

Super League kent nieuwe baas en drukt door: 'Huidige model is gedateerd'

19-10-2022 18:47

Het bedrijf dat de Super League promoot kent een nieuwe baas die graag de competitie wil doorzetten. Bernd Reichart stelt dat het huidige voetbalmodel gedateerd is en toe is aan verandering. 

A22 Sportmanagement is het bedrijf dat achter de promotie van de Super League zit en Reichart kan niet wachten het plan verder te ontwikkelen. "Europees voetbal heeft een open en eerlijke dialoog over de toekomst nodig. Voetbal wordt geconfronteerd met problemen die niet vanzelf zullen worden opgelost. Het voetbalecosysteem wordt onhoudbaar en de pandemie heeft de trend versneld. Het systeem is kapot", meent Reichart, opgetekend door De Telegraaf.

Volgens de nieuwe baas is het funest dat topwedstrijden minder vaak worden gespeeld dan bij andere sporten. "Het Europese voetbal verliest de leiding in de mondiale sport. Het Europese clubvoetbal maakt zijn potentieel niet waar door niet week in week uit de beste sport op het wereldtoneel aan te bieden. Het jonge publiek wendt zich steeds meer tot andere entertainmentalternatieven."

Aanvankelijk stonden twaalf topclubs open voor een dergelijke opzet als de Super League, maar na hevig protest trokken bijna alle clubs zich terug. Reichart voelt zich weggepest door de UEFA (UEFA-baas Ceferin op de foto links). "Voetbal kan beter, clubs moeten zo’n dialoog kunnen voeren en het recht hebben om nieuwe alternatieven voor te stellen, vrij van dreigementen, sancties of uitsluitingen zoals in het verleden is gebeurd", besluit Reichart.