Nieuws

Ten Hag verklaart Ronaldo-wissel: 'We willen iedereen vers houden'

Ten Hag verklaart Ronaldo-wissel: 'We willen iedereen vers houden'

17-10-2022 11:37 Laatste update: 11:40

Erik ten Hag heeft tekst en uitleg gegeven waarom hij Cristiano Ronaldo (37) van het veld besloot te halen tijdens het thuisduel met Newcastle United (0-0). Volgens de Nederlandse Manchester United-manager moet er niet te veel achter de wissel worden gezocht.

Ronaldo speelde niet voor het eerst dit seizoen een ongelukkige wedstrijd. In de 72ste minuut achtte Ten Hag de tijd rijp voor een wissel: Marcus Rashford kwam voor de Portugese spits het veld in. "We spelen vier wedstrijden in tien dagen tijd", legt de Oldenzaler uit op het persmoment na afloop. "Ik wil iedereen 'vers' houden, dus moeten we roteren."

Ten Hag is zuinig op zijn spelers. "We hebben wat problemen. Met Martial bijvoorbeeld. Hij is niet beschikbaar, waardoor we een speler minder hebben." Dat Rashford niet startte tegen The Magpies, zegt volgens de manager niets. "Rashy was nog niet helemaal hersteld en had dus niet de energie voor een hele wedstrijd. We moeten plannen en we moeten dat secuur doen. We willen de komende vier wedstrijden winnen. Althans, we willen een resultaat halen in de komende vier duels."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!