Breaking news

Schreuder loopt helemaal leeg: 'Ik ben er klaar mee, ik hou mijn mond niet meer'

Schreuder loopt helemaal leeg: 'Ik ben er klaar mee, ik hou mijn mond niet meer'

16-10-2022 23:33
2

Alfred Schreuder is op de persconferentie na afloop van het duel met Excelsior (7-1) uit zijn slof geschoten. De Ajax-trainer is woedend en loopt leeg over de rol van journalisten.

"Ik heb van de week een heel raar artikel gelezen, dat Brobbey op de bank zit weg te rotten", begint Schreuder op de persconferentie. "Maar als je dat zegt heb je totaal geen verstand van zaken. Van de laatste tien Eredivisie-wedstrijden stond hij zes keer in de basis. Hij is verder bijna in alle wedstrijden ingevallen terwijl hij vorig seizoen maar 252 minuten speelde bij Leipzig. Als je dan zo'n artikel maakt ben je gewoon stemming aan het maken."

"Als je journalist bent moet je feiten hebben en die zijn niet juist", vervolgt de Ajax-trainer. "Ik bepaal wie er speelt en niemand anders. Er wordt veel te veel stemming gemaakt. Kom met feiten, schrijf waarheden. Mijn zaakwaarnemer zou geholpen hebben met transfers. Dat klopt. Dat is heel normaal in de voetballerij. Weet je waarom? Overmars is weg. Voor alle mensen binnen de club was dit nieuw. Dus het is normaal dat er geholpen wordt. Alleen bij Ajax mag het niet omdat het de zaakwaarnemer van de trainer is. Bij andere clubs mag het wel. Voor iedereen was dit een extreme window", aldus een zeer gefrusteerde Schreuder.

 "Je hebt mensen nodig met ervaring, maar die hadden we niet. Dus dan heb je hulp nodig. Het is hartstikke normaal dan dit gebeurd. Ik ben er klaar mee, ik hou mijn mond niet meer. Als mensen denken dat ik een softie ben is het oké, maar dan hebben ze nooit met mijn in de kleedkamer gezeten. Als iemand wat over mij vindt, moet je me bellen. Dan geef ik antwoord als een kerel en krijg je de waarheid te horen."

"Als mensen denken dat een elftal in drie maanden gebouwd is, forget it! Ga je trainersdiploma’s halen en ga een elftal trainen. Wat ik vertel is de waarheid van Ajax. Het interesseert me niet als ik de tijd niet krijg. Dan moeten ze me ontslaan", besluit Schreuder zijn relaas.