Nieuws

'Brobbey product van falend beleid bij Ajax, club snakt naar technisch directeur'

'Brobbey product van falend beleid bij Ajax, club snakt naar technisch directeur'

14-10-2022 14:28
1

De Telegraaf heeft in een uitgebreide analyse vraagtekens geplaatst bij het technisch beleid van Ajax. Volgens de ochtendkrant ontbreekt het de Amsterdamse club aan visie, maar vooral aan het hebben van een technisch directeur.

Bij Ajax worden inmiddels 'hapsnapaankopen' gedaan, concludeert de krant. Daarbij wordt de scouting opzichtig genegeerd en worden spelers contracten aangeboden die daarvoor amper of slechts kort op de scoutingsradar van de hoofdstedelingen stonden. 'Het aantrekken van middelmaat toont opvallend veel overeenkomsten met de periode Rik van den Boog en Martin Jol (2009), waarin de scouting ook werd genegeerd en de trainer een belangrijke stem had', schrijft De Telegraaf.

Bij het aantrekken van bepaalde spelers worden dan ook vraagtekens geplaatst. Calvin Bassey, ploeterend met zijn vorm sinds zijn komst in de Johan Cruijff ArenA, één op één vergelijken met Lisandro Martínez is dan ook niet helemaal eerlijk. 'Die was bij binnenkomst ook nog niet zo goed. Maar wel vier keer zo goedkoop', klinkt het. Het terugkopen van Brian Brobbey markeert volgens De Telegraaf de huidige stand van zaken. 'Het product van de jeugdopleiding staat misschien nog wel het meest symbool voor het failliet van het technisch beleid bij Ajax.

De conclusie is dan ook kraakhelder: het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars is 'niet adequaat' opgevuld. Het ontbreekt aan duidelijkheid in de top van Ajax. 'Ajax snakt naar een nieuwe technisch directeur, die mensen in de scouting en de opleiding weer grote verantwoordelijkheden geeft.'