Nieuws

Opnieuw een verdediger aan de kant bij AZ: Vanheusden weken absent door blessure

Opnieuw een verdediger aan de kant bij AZ: Vanheusden weken absent door blessure

12-10-2022 08:11

AZ-vedediger Zinho Vanheusden heeft een blessure opgelopen tegen FC Utrecht afgelopen weekend. Ondanks zijn reputatie als ‘blessuregevoelig’ was de Belg al weer even blessurevrij, maar daar is nu weer verandering in gekomen.

Volgens Gazet van Antwerpen heeft Vanheusden een breukje in zijn voet, dat is ontstaan na een hard duel met Utrecht-spits Bas Dost. Volgens medisch onderzoek zou de 23-jarige verdediger meerdere weken toe moeten kijken. Een flinke klap voor de Belg, die door Internazionale is verhuurd aan AZ.

Vanheusden maakte begin oktober zijn eerste opwachting in het shirt van de Alkmaarders en was op de goede weg, maar moet daar nu ongewild een zijpad in nemen. "Ik voel me elke week beter. We hebben alles stap voor stap opgepakt. Ook gezien mijn verleden moesten we het even iets anders aanpakken om echt fit te worden", klonk het afgelopen week nog bij VoetbalPrimeur na de thuiswedstrijd in de Conference League tegen Apollon Limassol.

Met het wegvallen van Vanheusden betekent het dat Pascal Jansen weer een keuze minder heeft in de verdediging. Eerder was captain Bruno Martins Indi al de pineut: hij herstelt momenteel van een kwetsuur aan zijn bovenbeen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!