Nieuws

Braziliaanse Newcastle-ster op radar van Real: 'Het was een goed gesprek'

Braziliaanse Newcastle-ster op radar van Real: 'Het was een goed gesprek'

10-10-2022 22:09

Bruno Guimarães staat nadrukkelijk in de belangstelling van Real Madrid. Dat heeft de Braziliaanse controleur zelf gezegd tegen het Spaanse Diario AS.

Guimarães speelt sinds de winter van 2022 bij Newcastle United, dat hem voor dertig miljoen euro overnam van Olympique Lyon. Sindsdien groeide hij uit tot één van de beste controleurs van de Premier League en staan de krantenkoppen vol met zijn geweldige prestaties.

Dat is dus ook bij Real Madrid niet onopgemerkt gebleven. De Madrilenen spraken al persoonlijk met Guimarães, die desondanks duidelijk is. "Real Madrid is de beste club ter wereld. Ik vind het geweldig dat ze me volgen. Het was een goed gesprek, maar ik voel me thuis bij Newcastle. Ik geloofde vanaf het begin in het project dat hier is gestart. De supporters houden van mij en ik van hen. Ik wil hier een legende worden."

De Braziliaan scoorde afgelopen zaterdag nog tweemaal in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Brentford (5-1). In november 2020 maakte hij, toen nog als speler van Lyon, zijn debuut voor het Braziliaanse elftal. Ook voor de WK-selectie lijkt Guimarães een zekerheidje.