Wedstrijdverslag

Rode kaart Ramos hoogtepunt bij gelijkspel PSG, Real wint nipt van Getafe

Rode kaart Ramos hoogtepunt bij gelijkspel PSG, Real wint nipt van Getafe

08-10-2022 23:00 Laatste update: 23:04

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een teleurstellend gelijkspel overgehouden aan het duel met Stade Reims. Sergio Ramos mocht wegens opmerkingen naar de arbitrage al in de eerste helft vertrekken. Real Madrid ging op bezoek bij Getafe CF en won door een vroege treffer van Éder Militão.

Stade Reims - Paris Saint-Germain 0-0

PSG ging als absolute favoriet het duel in met Stade Reims, maar trainer Christophe Galtier gaf enkele sterspelers met het oog op de Champions League alvast rust. Die keuze bleek niet goed uit te pakken, aangezien het sterrenensemble uit Parijs niet tot scoren wist te komen tegen Reims. Sergio Ramos pakte na ruim veertig minuten zelfs een rode kaart na aanmerkingen op de leiding. 

In de tweede helft kwam Neymar jr. binnen de lijnen en kreeg de Braziliaan enkele grote kansen om de score te openen, maar dat lukte de duurste speler ooit vooralsnog niet. Concurrent Olympique Marseille verspeelde dit weekend ook punten, waardoor PSG koploper blijft in de Ligue 1. Reims zal blij zijn met het punt en staat op de veertiende plek. 

Getafe CF - Real Madrid 0-1

Real Madrid ging zaterdagavond op bezoek bij knokploeg Getafe, dat het dit seizoen slecht doet in de Primera División. De Madrilenen kwamen direct op voorsprong door een goede kopgoal van Éder Militão. Na een klein uur spelen leek Rodrygo Goes de score te verdubbelen, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. 

De Koninklijke kwamen niet meer in problemen tegen de nummer zestien van de Spaanse competitie en zijn door de overwinning tijdelijk koploper in La Liga. Concurrent Barcelona treedt zondagavond op tegen Celta de Vigo en kan met een overwinning de koppositie terugpakken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!