Nijhuis geïrriteerd na VAR-ingreep: 'Je mag blij zijn dat de deuren er nog zitten'

Nijhuis geïrriteerd na VAR-ingreep: 'Je mag blij zijn dat de deuren er nog zitten'

Bas Nijhuis keurde woensdagavond tijdens Feyenoord-Heracles Almelo op aanraden van de VAR een doelpunt af, maar had dat liever niet gedaan. De 44-jarige Tukker baalde er stevig van dat hij naar het scherm werd geroepen, terwijl hij naar eigen zeggen geen 'clear and obvious' fout had gemaakt.

Nijhuis had na een blok van Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh op Giacomo Quagliata – dat uiteindelijk leidde tot een doelpunt van Luis Sinisterra – door laten spelen, maar de VAR vond dat er wél sprake was van een overtreding. Nijhuis nam het advies over, maar deed dat met de nodige tegenzin, verklaarde hij na afloop in gesprek met ESPN. "Dan zie ik het en denk ik: kom op, zeg. Het moet clear and obvious zijn om de scheidsrechter naar de kant te halen en niet voor dit soort dingen."

Na dat moment duurde het nog bijna drie kwartier voordat de rust aanbrak, maar het zat Nijhuis nog hoog. "Op het veld ben ik meegegaan in die loop, maar in de rust kwam ik in de kleedkamer: je mag blij zijn dat de deuren er nog in zitten in de kleedkamer. Ik was echt kwaad, ik was écht kwaad. Ik had gewoon niet naar het scherm moeten gaan. Dat reken ik mezelf aan, maar ik baal er wel van."

Doordat Feyenoord uiteindelijk met 2-1 won, had het moment uiteindelijk geen beslissende gevolgen. "Maar als het 1-1 blijft, heb je wel een bepalende fout."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie