Nieuws

Opvallend AZ-debuut: 'Acht maanden de tijd genomen, hard gewerkt, nu wil ik meer'

Opvallend AZ-debuut: 'Acht maanden de tijd genomen, hard gewerkt, nu wil ik meer'

03-10-2022 19:15

Bij AZ maakte Zinho Vanheusden dit weekend voor het eerst zijn opwachting tegen FC Groningen. De Belg speelde één minuut, maar is maar wat blij dat hij weer op het veld stond.

Vanheusden kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Internazionale, maar door een zware enkelblessure had de eenmalig Belgisch international een flinke achterstand. In totaal was de verdediger er acht maanden uit de roulatie. Tegen Groningen kon Vanheusden eindelijk zijn debuut maken voor de Alkmaarders. "Ik ben superblij dat ik terug op het veld stond na bijna acht maanden. Het is een lange weg geweest, maar nu ben ik terug. Een fantastische overwinning, dus ik ben heel blij voor de ploeg", aldus de Belgische stopper tegenover de clubkanalen van AZ.

De Rode Duivel heeft lang moeten wachten op zijn rentree. Dat was niet altijd gemakkelijk, maar de overwinning van AZ doet hem goed. "Je wil op het gras staan en weer voetballen met je vrienden. Dan winnen we ook nog met 4-1. Dat is supergoed voor iedereen. Nu wil ik alleen nog maar meer."

Trainer Pascal Jansen nam de verdediger al een aantal keer op in de wedstrijdselectie, maar tot een debuut kwam het eerder nog niet. "Natuurlijk wil iedereen spelen, maar ik denk dat we na acht maanden de tijd hebben genomen en we hebben heel hard gewerkt. We zijn stap voor stap gegaan en dit is een volgende stap. Hopelijk blijven we zo evolueren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!