Nieuws

'Lof voor Pasveer na Liverpool was overdreven, Cillessen steekt in geweldige vorm'

'Lof voor Pasveer na Liverpool was overdreven, Cillessen steekt in geweldige vorm'

30-09-2022 06:48

Als het aan Sander Westerveld ligt, staat Jasper Cillessen op goal bij Oranje op het WK. De oud-doelman van Liverpool geeft de NEC-keeper de voorkeur boven Ajax-sluitpost Remko Pasveer.

Cillessen staat onder de lat bij NEC en krijgt daar véél meer te doen dan Pasveer bij Ajax. "Hun rollen zijn niet te vergelijken, maar dat is ook niet erg", aldus Westerveld tegenover het Algemeen Dagblad. "Het gaat er niet om wie op het hoogste niveau speelt. Het gaat om de keeper die het best in vorm is. Daarbij maakt het niet uit hoeveel reddingen hij verricht, maar hoe hij ze maakt en of dat op beslissende momenten gebeurt."

Pasveer kreeg de laatste weken complimenten voor zijn optredens tegen Liverpool, AZ en bij Oranje. "Ik vond de lof na het duel met Liverpool wel overdreven, omdat hij alleen aan het eind een knappe redding verrichtte. Maar als je het mij vraagt, verdient Cillessen met zijn vorm en ervaring een basisplek."

In de Eredivisie heeft Cillessen momenteel een veel hoger reddingspercentage dan Pasveer (88,9 om 76,2). "Cillessen steekt in een geweldige vorm. Hij is bij NEC al meerdere malen tot man of the match verkozen. Daarmee wil ik niet zeggen dat Pasveer er niet bij hoort. Ik vind het ontzettend knap wat hij laat zien", aldus Westerveld.