Nieuws

'Slecht nieuws voor Kuyt: Van der Weerden kijkt uit naar hereniging met Cocu'

'Slecht nieuws voor Kuyt: Van der Weerden kijkt uit naar hereniging met Cocu'

28-09-2022 22:14

Chris van der Weerden staat voor een overstap naar Vitesse. De huidig assistent-trainer van Dirk Kuyt bij ADO Den Haag zal zich spoedig toe gaan voegen aan de technische staf van Phillip Cocu.

Dat meldt de Gelderlander. Naar verluidt voert Vitesse op dit moment gesprekken met ADO over een eventuele overstap. Cocu zou Van der Weerden, met wie hij bij PSV, Fenerbahçe en Derby County samenwerkte, enorm graag willen toevoegen aan zijn technische staf. De verwachting is dat er snel een hereniging plaats zal gaan vinden in Arnhem. 

Cocu is dinsdag begonnen aan zijn trainersavontuur in Arnhem. Marink Reedijk is momenteel de enige assistent-trainer bij Vitesse, maar er moet nog één assistent toegevoegd worden aan de technische staf. Edwin Zoetebier is ook onderdeel van het trainersgilde, hij is keeperstrainer in Arnhem. 

Van der Weerden werkt sinds dit seizoen als assistent van Dirk Kuyt bij ADO. Hij hing in 2008 zijn voetbalschoenen aan de wilgen, waarna hij het trainersvak ging leren. De 49-jarige assistent-trainer speelde voor respectievelijk NEC Nijmegen, Vitesse, PSV, FC Twente, Germinal Beerschot en FC Eindhoven.