Nieuws

'Als ik de bondscoach was, dan nam ik Kenneth Taylor zeker mee naar Qatar'

'Als ik de bondscoach was, dan nam ik Kenneth Taylor zeker mee naar Qatar'

27-09-2022 16:54

Jurriën Timber en Kenneth Taylor ontvangen lovende kritieken van Arnold Mühren. Volgens de voormalig Oranje-international moeten de Ajacieden mee naar het WK in Qatar.

Taylor maakte afgelopen donderdag in het Nations League-duel met Polen zijn debuut voor het Nederlands elftal. In het treffen met België mocht hij 45 minuten meespelen. "Een middenvelder die een heel goed gevoel heeft voor het moment waarop hij moet diep gaan. Bij Ajax heeft hij zich fantastisch ontwikkeld en het verlies van Gravenberch probleemloos opgevuld. Als ik de bondscoach was, dan nam ik Kenneth zeker mee naar Qatar, omdat hij weer andere kwaliteiten heeft dan de overige middenvelders", stelt Mühren in gesprek met De Telegraaf.

De voormalig Oranje-international is ook te spreken over Timber. "Ik vond Jurriën weer sterk spelen. Verdedigend stond hij opnieuw zijn mannetje en daarnaast beheerst hij evenals Nathan Aké het doordekken naar het middenveld heel goed", vertelt hij. "Dat is belangrijk bij het druk zetten op de tegenstander, maar daarnaast helpt het ook bij de opbouw, als verdedigers het middenveld in durven gaan. Mijn keuze zou voor deze positie altijd op Jurriën vallen."