Nieuws

Hij was een belangrijk onderdeel van Bayern-familie, kijk ernaar uit hem te zien

"Hij was een belangrijk onderdeel van Bayern-familie, kijk ernaar uit hem te zien"

12-09-2022 17:36

Julian Nagelsmann is op de persconferentie voorafgaand aan Bayern München - FC Barcelona ingegaan op de terugkeer van Robert Lewandowski. De trainer van Der Rekordmeister hoopt - in navolging van directeur Herbert Haimer - dat de fans de Poolse doelpuntenmachine een warm welkom heten.

De coach verwacht niets anders dan een fraaie ontvangst voor Lewandowski bij zijn terugkeer in München. "Dat is ook normaal als iemand zo veel voor onze club heeft gedaan", zegt Nagelsmann op het persmoment. "Hij was een belangrijk onderdeel van de Bayern-familie. Ik kijk ernaar uit om hem weer te zien."

In het recente verleden was Bayern vaak oppermachtig in duels met FC Barcelona. De gigantsitsche 2-8 afstraffing uit augustus 2020 met absolute uitschieter. Volgens Nagelsmann zegt dit inmiddels niets meer. "Dit Barcelona heeft een compleet nieuwe mentaliteit. Het is een heel ander team, heel agressief Je kunt de laatste paar wedstrijden die we tegen hen hebben gespeeld uit je geheugen wissen."

Over eventuele basisplaatsen voor de spelers met een Eredivisie-verleden (Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch) liet Nagelsmann zich niet uit. Het duel in de Allianz Arena begint dinsdag om 21.00 uur. Arbiter van dienst is de Nederlander Danny Makkelie.