Wedstrijdverslag

Zegereeks Manchester United ten einde: Ten Hag verliest van Real Sociedad

Zegereeks Manchester United ten einde: Ten Hag verliest van Real Sociedad

08-09-2022 23:20 Laatste update: 23:34

Manchester United heeft donderdag de eerste groepswedstrijd van de Europa League verloren. In eigen huis ging de ploeg van Erik ten Hag met 1-0 onderuit tegen Real Sociedad door een dubieuze penalty die werd veroorzaakt door invaller en ex-Ajacied Lisandro Martínez.

Ten Hag liet Cristiano Ronaldo voor het eerst sinds 13 augustus weer in de basis starten. Ook kersverse aanwinst Antony en ex-Feyenoorder Tyrell Malacia verschenen aan de aftrap van het duel, Martínez begon op de bank. Voorafgaand aan het duel klonk een indrukwekkende minuut stilte voor koningin Elizabeth, die donderdag op 96-jarige leeftijd overleed. Ronaldo liet zich in de beginfase direct gelden. De Portugese vedette kwam twee keer in scoringspositie, maar bleek buitenspel te staan. Verder liet het matige United weinig zien in de eerste helft.

In de rust besloot Ten Hag daarom in te grijpen. De Nederlandse manager bracht Bruno Fernandes en Lisandro Martínez in de ploeg voor Christian Eriksen en Diogo Dalot. De ex-Ajacied kreeg niet veel later een schot van David Silva via zijn been tegen zijn arm aan, scheidsrechter Marco di Bello wees naar de stip. Erg ongelukkig, maar de VAR besloot de keuze niet terug te draaien. Brais Méndez schoot vanaf elf meter de 0-1 tegen de touwen. In de slotfase wist United weinig goed uitgespeelde kansen meer te creëren. De Spanjaarden hielden stand, waardoor The Mancunians hun Europese seizoen zijn begonnen met een nederlaag.