Nieuws

Schreuder gunt tiener zijn CL-debuut: 'We hebben vertrouwen in die jongen'

Schreuder gunt tiener zijn CL-debuut: 'We hebben vertrouwen in die jongen'

08-09-2022 07:31

Alfred Schreuder stond tien minuten voor tijd met 4-0 voor tegen Rangers FC en besloot Ajax-verdediger Youri Baas zijn Champions League-debuut te schenken. De negentienjarige speler is de vijftigste tiener die op het hoogste Europese niveau voor de Amsterdammers uitkomt. 

Schreuder heeft Baas hoog zitten en is tevreden met de ontwikkeling van de speler. "We zijn allemaal heel tevreden over zijn ontwikkeling. We hebben hem maandag bewust ook met Jong Ajax laten spelen, omdat we het belangrijk vinden dat jonge spelers minuten maken. Daley Blind gaf aan dat hij kramp had en dat hij graag gewisselde wilde worden. Nou, dan brengen we hem er gewoon in, want we hebben vertrouwen in die jongen", stelde Schreuder woensdagavond na het duel op het persmoment. 

Naast Baas beleefden Schreuder zelf, Calvin Bassey en Jorge Sánchez óók een Champions League-debuut. "Het was een mooie avond. Dit is een wedstrijd die je als trainer van Ajax graag speelt, met energie die van spelers overslaat op het publiek. Daar komen de mensen voor naar het stadion, en daar geniet ik van", besluit Schreuder. De Amsterdammers spelen aankomende dinsdag op Anfield tegen het getergde Liverpool FC. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!