Nieuws

'We hebben de zwaktes van PSV ontdekt en gaan in Eindhoven op de aanval spelen'

'We hebben de zwaktes van PSV ontdekt en gaan in Eindhoven op de aanval spelen'

07-09-2022 13:46

FK Bodø/Glimt-trainer Kjetil Knutsen is voorafgaand aan de Europa League-ontmoeting met PSV vol lof over de Eindhovenaren. Alhoewel de oefenmeester beducht is voor de kwaliteiten van de ploeg van Ruud van Nistelrooij zal het zelf op de aanval gaan spelen.

Net als PSV werden de Noren uitgeschakeld in het voorportaal van de Champions League door Dinamo Zagreb. De thuiswedstrijd eindigde nog in een 1-0 zege, waarna uit met 4-1 werd verloren. "Toen lieten we zien tot waartoe we in staat zijn", steekt Knutsen van wal op het persmoment. 'Ik wil jullie er daarbij ook even aan herinneren dat Dinamo Zagreb Chelsea heeft verslagen in de eerste wedstrijd van de groepsfase."

Over de tegenstander van donderdag sprak de coach met ontzag. "PSV heeft fantastische spelers met Xavi Simons en Joey Veerman, die altijd vooruit durven te spelen. En met Cody Gakpo hebben ze een geweldige speler op nummer elf. Maar we hebben ook zwaktes ontdekt en daar gaan we gebruik van proberen te maken."

"We spelen op de aanval, dat is hoe wij altijd willen spelen. We analyseren de kwaliteiten van onze tegenstanders, maar bekijken altijd hoe we zoveel mogelijk ons eigen spel kunnen blijven spelen. Zij hebben zoveel kwaliteiten in de selectie dat ik niet weet bij wie ik moet beginnen. PSV heeft net als Arsenal een team dat Champions League-waardig is."

Toch is FK Bodø/Glimt een niet te onderschatten ploeg. Zo werden de laatste dertien Europese thuisduels allemaal winnend afgesloten. Knutsen benadrukt uit te gaan van 'eigen kracht' en te willen laten zien 'hoe competitief' zijn ploeg kan zijn.