Nieuws

Zoektocht naar Tuchel-opvolger begonnen: grote namen gelinkt aan Chelsea

Zoektocht naar Tuchel-opvolger begonnen: grote namen gelinkt aan Chelsea

07-09-2022 11:48 Laatste update: 11:53

Thomas Tuchel is nog maar net ontslagen als manager van Chelsea, maar nu al gonst het van de geruchten over mogelijke opvolgers. Volgens de bookmakers zijn Brighton & Hove Albion-manager Graham Potter en de clubloze Mauricio Pochettino de favorieten om de op straat gezette Duitser op te volgen.

Daarnaast worden ook Zinédine Zidane (geen club), Marcelo Bielsa (geen club), Jorge Sampaoli (geen club), Ralph Hasenhüttl (Southampton) en Brendan Rodgers (Leicester City) genoemd als potentiële opvolgers.

Sky Sports wist vrijwel direct te onthullen dat Chelsea het concreetst is voor Potter. De onderhandelingen met de Engelse manager zouden woensdag al geopend worden. Het contract van Potter bij The Seagulls loopt tot medio 2025.

De 1-0 nederlaag van Chelsea op bezoek bij Dinamo Zagreb werd Tuchel fataal. 'Thomas zal altijd een plek hebben in de geschiedenis van Chelsea. Aangezien de nieuwe eigenaren inmiddels honderd dagen bezig zijn sinds de overname van de club, gelooft Chelsea dat dit het juiste moment is om deze beslissing te maken', schreven The Blues in het statement op de clubsite.