Heracles onderuit tegen Jong Ajax, AZ en Oss nemen drie punten mee naar huis

05-09-2022 21:59 Laatste update: 06-09-2022 09:26

Jong Ajax heeft overtuigend gewonnen van Heracles Almelo. De Amsterdammers wonnen met 4-0 waardoor de Almeloërs voor de tweede keer op rij punten verliezen. Jong PSV werd te kijk gezet door TOP Oss en Jong AZ won van FC Dordrecht.

Jong Ajax-Heracles 4-0

Heracles Almelo begon het seizoen voortvarend door drie keer op rij te winnen. Maandagavond werd de ploeg van John Lammers echter afgedroogd op De Toekomst. In het eerste kwartier zette Heracles druk, waardoor Ajax het lastig had. De Amsterdammers groeiden in de wedstrijd. De score werd geopend in de 45ste minuut. Lorenzo Lucca kreeg de bal met enig geluk voor de voeten en tikte de bal binnen. De Italiaan was ook verantwoordelijk voor de 2-0 met een hard schot in de verre hoek. De 3-0 en de 4-0 kwamen op naam van Donny Warmerdam.

Jong PSV- TOP OSS 0-3

Jong PSV verloor het thuisduel tegen TOP Oss met 0-3. Door matig verdedigen van de PSV-backs kwamen de bezoekers voor rust al met 0-2 voor te staan. Trevor David en Justin Mathieu waren de doelpuntenmakers. Net na rust tekende Toshio Lake voor de 0-3. De Eindhovenaren schoten maar liefst 21 keer waarvan zes keer op doel, maar kwamen niet tot scoren.

Jong AZ- FC Dordrecht 3-1

Jong AZ won met 3-1 van FC Dordrecht. Na vijf minuten scoorde Samuele Long voor de bezoekers, maar in de tweede helft ging het toch mis voor Dordrecht. AZ toonde veerkracht aan de hand van uitblinker Soulyman Allouch. Met twee assists en een goal was hij de Man van de Wedstrijd. Damienus Reverson was verantwoordelijk voor de gelijkmaker en Mischa Engel bracht de Alkmaarders op voorsprong. Door de overwinning bezet AZ nu de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.