Nieuws

Tuchel: 'Auba is niet bang voor de geschiedenis en de betekenis van dit nummer'

Tuchel: 'Auba is niet bang voor de geschiedenis en de betekenis van dit nummer'

02-09-2022 17:27 Laatste update: 18:50

Chelsea-manager Thomas Tuchel kijkt uit naar de samenwerking met Deadlineday aanwinst Pierre-Emerick Aubameyang. De Duitser hoopt dat de aanvaller de 'nummer 9-vloek' kan beëindigen en geschiedenis kan schrijven bij de club.

Tuchel en Aubameyang werkten eerder samen bij Borussia Dortmund waar de Gabonees 79 keer scoorde in 95 optredens waarna de aanvaller naar Arsenal vertrok. In Londen gaat de spits spelen met nummer negen op zijn rug. Een nummer waar volgens de spelers een vloek op zit bij Chelsea aangezien eerdere grote namen die dit rugnummer droegen zichzelf niet konden bewijzen op Stamford Bridge. "Auba is niet bang voor de geschiedenis en de betekenis van dit nummer," vertelt Tuchel op de persconferentie. "Hij is er klaar voor om te vechten en geschiedenis te schrijven. Spelen met nummer negen bewijst hoe moedig hij is."

De 33-jarige aanvaller kwam op de laatste transferdag over van FC Barcelona waar hij een reserverol vervulde. "Hij is klaar voor de uitdaging. Hij is gelukkig om weer op het veld te staan en we hopen dat hij veel gaat scoren," laat Tuchel optekenen. Het is nog onduidelijk of Aubameyang dit weekend in actie kan komen. Afgelopen week brak de aanvaller zijn kaak nadat er een overval op hem werd gepleegd. "We zorgen er voor dat hij een masker krijgt wat zijn kaak zal beschermen," besluit de Duitse manager.