Breaking news

'Utrecht stunt op transfermarkt: Domstedelingen huren ex-Ajacied Younes'

'Utrecht stunt op transfermarkt: Domstedelingen huren ex-Ajacied Younes'

31-08-2022 09:05 Laatste update: 09:12

Amin Younes keert terug op de Nederlandse velden, melden Voetbal International en De Telegraaf. De 29-jarige ex-Ajacied staat momenteel onder contract bij Al-Ettifaq en gaat komend seizoen op huurbasis spelen voor FC Utrecht.

Beide clubs hopen de deal voor het sluiten van de transfermarkt rond te krijgen. De achtvoudig Duits international koos begin dit jaar voor een lucratief avontuur in Saudi-Arabië. 'Door privé-omstandigheden wil Younes nu echter dicht bij zijn gezin in Düsseldorf voetballen, zodat hij op het pad van FC Utrecht is gekomen', schrijft De Telegraaf.

Younes speelde tussen 2015 en 2018 bij Ajax, dat hem voor 2,5 miljoen euro oppikte bij Borussia Mönchengladbach. Hij was basisspeler in de Europa League-finale van 2017 tegen Manchester United. In de zomer van 2018 vertrok de Duitse vleugelaanvaller transfervrij naar Napoli. In Italië won Younes één seizoen later de Italiaanse beker. In 2020 verkaste de ex-Ajacied op huurbasis naar Eintracht Frankfurt, waar hij samenspeelde met Utrecht-spits Bas Dost.