Twente vergeet zichzelf te belonen: Fiorentina pakt Conference League-ticket

25-08-2022 20:55 Laatste update: 21:00

FC Twente heeft donderdagavond niet de groepsfase van de Conference League weten te bereiken. De Tukkers speelden in eigen huis met 0-0 gelijk tegen Fiorentina. Aangezien de ploeg van Ron Jans het heenduel in Florence met 1-2 had verloren, was dit niet genoeg voor Europees voetbal.

Jans besloot om in de returnwedstrijd in de Grolsch Veste te beginnen met Vaclav Cerny, dit ging ten koste van Daan Rots. Met de 24-jarige Tsjech in de basis begonnen de Tukkers vol energie aan het duel met Fiorentina. Twente creëerde een aantal goede kansen in de eerste helft, maar de eredivisionist was niet scherp genoeg voor het Italiaanse doel. De Serie A-ploeg kreeg ook een aantal goede kansen, maar dankzij belangrijke reddingen van Lars Unnerstall bleef Twente in de wedstrijd. De ploeg van Jans zocht de kleedkamer op met een 0-0 gelijkspel.

Twente begon ook sterk aan het tweede bedrijf. In de 51e minuut resulteerde dit in een gigantische mogelijkheid voor Cerny. De Tsjech kreeg de bal op een presenteerblaadje van Virgil Misidjan, maar wist deze uitgelezen mogelijkheid niet te promoveren tot doelpunt. Met nog een kwart wedstrijd op de klok besloot Jans een dubbele wissel door te voeren. Cerny en Misidjan moesten plaatsmaken voor Daan Rots en Christos Tzolis. Laatstgenoemde was direct gevaarlijk met een hard schot. Hij wist doelman Pietro Terracciano echter niet te verschalken. In de slotfase voerde Twente de druk op het doel van Fiorentina nog op, maar de Italianen wisten stand te houden. De wedstrijd eindigde zoals deze begon, 0-0.