Transfernieuws

AZ en Letschert gaan jaar na vernederende wissel definitief uit elkaar

AZ en Letschert gaan jaar na vernederende wissel definitief uit elkaar

22-08-2022 17:26

De wegen van AZ en Timo Letschert scheiden officieel. De verdediger werd bijna een jaar geleden na twintig minuten gewisseld en besloot op eigen kracht naar huis te gaan. De speler werd sindsdien niet meer opgesteld door trainer Pascal Jansen. 

AZ laat via de officiële kanalen weten dat de samenwerking tusen de twee partijen is beëindigd. De centrale verdediger was niet in goede doen in het duel met FC Twente (23 september 2021) en kreeg een pijnlijke wissel te verwerken. Letschert werd tijdelijk geschorst door de club en kwam daarna nog enkele keren op het wedstrijdformulier terecht, maar de Nederlander speelde nooit meer een officieel duel voor de Alkmaarders. 

Letschert kwam in 2020 over van Hamburger SV en kwam 29 keer in actie voor AZ. Het perspectief op speeltijd was ook dit seizoen ver te zoeken, waardoor de 29-jarige speler op zoek mag naar een andere club. 'De 29-jarige centrumverdediger had in Alkmaar nog een verbintenis tot medio 2023, maar had geen perspectief meer op speeltijd en gaat zijn carrière elders voortzetten', stelt AZ op formele toon op de clubsite

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!