Nieuws

Klare taal na Excelsior-uit: 'Eén ding is duidelijk, zo kunnen we niet doorgaan'

Klare taal na Excelsior-uit: 'Eén ding is duidelijk, zo kunnen we niet doorgaan'

13-08-2022 08:42 Laatste update: 09:03

Vitesse trainer Thomas Letsch zag zijn ploeg vrijdagavond wederom averij oplopen. De Arnhemmers gingen na de 2-5 tegen Feyenoord opnieuw onderuit tegen een Rotterdamse ploeg. Excelsior was met 3-1 te sterk, wat tot woede heeft geleid bij de Duitse oefenmeester.

Letsch sprak klare taal na afloop van het duel tegen Excelsior. "Wat ons twee jaar geleden zo sterk maakte, was dat we verdedigend stabiel waren", aldus de oefenmeester tegenover De Gelderlander. "Als je op deze manier verdedigt, wordt het heel moeilijk om een wedstrijd te winnen. Het is zo makkelijk om tegen ons te scoren."

Na twintig minuten stond het al 2-0 voor Excelsior. Reda Kharchouch was twee keer de gevierde man bij de promovendus. Het was niet de kwaliteit van de spits, maar de slappe houding van zijn ploeg, zag Letsch. "De kern van voetbal is duels winnen. Duels winnen om zelf te kunnen scoren. Duels winnen om je eigen goal te verdedigen. In beide zijn we niet goed. Wat we als team lieten zien, was verschrikkelijk."

Genoeg redenen voor Letsch om hard in te grijpen. "De spelers van Excelsior verdedigden met alles wat ze in zich hadden. Eén ding is duidelijk: zo kunnen we niet doorgaan. Er moet absoluut direct iets veranderen. Vanaf nu zullen we in elke trainingssessie die vechtersmentaliteit verwerken", besloot de keuzeheer.