Nieuws

Cillessen voerde gesprek met bondscoach Van Gaal: 'Dan ga ik naar het WK'

Cillessen voerde gesprek met bondscoach Van Gaal: 'Dan ga ik naar het WK'

09-08-2022 12:11 Laatste update: 12:14
2

Jasper Cillessen is blij om terug te zijn op de Nederlandse velden. De 33-jarige sluitpost tekende onlangs een meerjarig contract bij NEC Nijmegen en hoopt op een plek in de WK-selectie van Oranje.

Cillessen maakte zijn debuut in het betaalde voetbal bij NEC. "De club heeft een speciaal plekje in mijn hart, dus elke keer als ik bij Ajax, FC Barcelona of Valencia vrij was, kwam ik altijd even langs", zegt de sluitpost in gesprek met De Telegraaf. "Nu deed de kans zich voor om terug te gaan en daar hoefde ik niet lang over na te denken, omdat ik altijd tegen mezelf heb gezegd ooit thuis te komen. Je hebt spelers die tatoeages van hun club hebben. Die heb ik niet, maar ik wil mijn clubliefde op een andere manier uiten."

Het WK in Qatar heeft ook een rol gespeeld in de keuze om terug te keren bij NEC. Cillessen sprak met bondscoach Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek over deze overstap. "Ik wilde weten hoe zij tegenover een rentree bij NEC zouden staan. En ze waren daar positief over. De bondscoach zei dat het hem erom gaat dat ik presteer. Linksom of rechtsom moet ik mijn niveau halen. Of je dat nu doet met veel of weinig ballen die op je afkomen. Ik moet ze laten zien dat ik de Jasper Cillessen ben, waar zij vertrouwen in hebben. En dan ga ik naar het WK."