Nieuws

Van Gaal oneens met NOS-verslaggever: 'Nee, het is mijn schuld'

Van Gaal oneens met NOS-verslaggever: 'Nee, het is mijn schuld'

14-11-2021 10:25

Louis van Gaal was na afloop van de teleurstellende remise tegen Montenegro niet gediend van kritische vragen over de speelwijze van het Nederlands elftal. De bondscoach werd door de NOS geconfronteerd met de uiteenlopende verklaringen van Virgil van Dijk en Memphis Depay.

Waar de verdediger vond dat Oranje zakelijker had moeten omgaan met de 0-2 voorsprong, vond de aanvalsleider juist dat er te weinig werd gedaan om een derde goal te maken. Daardoor rees de vraag of Van Gaal zijn spelers niet beter had moeten coachen. "Nee, het is mijn schuld", reageert de keuzeheer met een minzaam lachje. "Het is zo suggestief wat je doet. Maar oké, het is mijn schuld. Ik heb gewisseld en die wissels waren ook niet goed."

Volgens Van Gaal valt de spelers wel het nodige te verwijten. "Je legt uit hoe wij dit varkentje moeten wassen en als daar aan de wedstrijd niet meer aan wordt gedacht, dan krijg je een probleem. Ik spreek dan over focus en dat je er met je brein bij moet blijven. Je moet de functies blijven uitvoeren zoals we dat hebben afgesproken en dat werd minder verzorgd."

Door de remise staat de druk nu vol op het duel met Noorwegen in een lege Kuip dinsdag. "We hebben dit nu te accepteren, maar we hebben een hele grote kans laten lopen. De prestatie was niet goed, terwijl we het allemaal in handen hadden tegen een tegenstander die niets deed. Dan is het helemaal erg dat je dat alsnog weggeeft."