Nieuws

Romano: Wijnaldum en Paris Saint-Germain gaan uit elkaar, Italiaanse interesse

Romano: Wijnaldum en Paris Saint-Germain gaan uit elkaar, Italiaanse interesse

22-07-2022 10:13 Laatste update: 11:00

Georginio Wijnaldum gaat de deur achter zich dicht doen bij Paris Saint-Germain, meldt Fabrizio Romano. De door bondscoach Louis van Gaal gepasseerde Oranje-international gaat opzoek naar een nieuwe club.

Het is niet zo dat Wijnaldum persé verkocht moet worden. De Fransen zouden ook mee willen werken met een verhuur. AS Roma wordt door Italiaanse media genoemd als een van de gegadigde clubs. De middenvelder zou er wel open voor staan om samen te gaan werken met José Mourinho. De Romeinen zouden ‘zeer geïnteresseerd’ zijn, maar nog niet hebben doorgepakt. Dat deed het wel met Paulo Dybala, die afgelopen week zijn krabbel zette in he Stadio Olympico.

De dagen van Wijnaldum bij PSG leken al even geteld, maar sinds de komst van Christophe Galtier kwam de uitgang in sneltreinvaart dichterbij. De all-round middenvelder zag zijn team naar Japan vertrekken voor een trainingskamp, maar mocht zelf thuisblijven.

Het verhaal van Wijnaldum bij PSG is niet geworden zoals hij vooraf had gehoopt. In de zomer van 2021 maakte hij transfervrij de overstap van Liverpool naar Parijs, maar daar wist hij niet te imponeren. Het salaris van Wijnaldum zou wel eens een flink obstakel kunnen vormen. De geboren Rotterdammer strijkt zo’n tien miljoen per jaar op in Frankrijk.