Nieuws

Fraser: 'Jongens als Memphis en Drenthe vind ik interessant, ze zijn bijzonder'

Fraser: 'Jongens als Memphis en Drenthe vind ik interessant, ze zijn bijzonder'

20-07-2022 17:52 Laatste update: 17:55

Daishawn Redan is klaar om te vlammen in FC Utrecht. De talentvolle aanvalsleider wordt voor een seizoen gehuurd door de Domstedelingen, waar hij zal gaan spelen onder Henk Fraser. De trainer van de eredivisionist trekt zich niks aan van de negatieve verhalen over de jeugdinternational van Oranje.

In de afgelopen jaren heeft de huurling van Hertha BSC een 'negatief' imago gekregen in de voetballerij. Hier hoopt Redan in Utrecht voorgoed een eind aan te maken. "Ik wil gezien worden als een professionele voetballer. Zowel binnen als buiten het veld. Dat iedereen ziet dat ik voor mijn sport leef", zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Fraser was ook op de hoogte van de verhalen over de talentvolle spits. "Ik hoor natuurlijk ook de verhalen. Het is de reden dat ik met dit soort mannen eerst face-to-face wil praten. Ik ben wel heel erg eerlijk en direct in wat wij ons kunnen veroorloven", reageert de oefenmeester.

"Kijk, je hebt jongens die achter je aan lopen maar ook die schijt hebben aan heel de omgeving. Mensen hadden van mij vroeger misschien een ander beeld, maar ik was heel gedisciplineerd", vervolgt hij. "Ik heb een strakke opvoeding gehad. Maar ben ik dat diep in mijn hart? Nee, ik ben ook iemand die van nature ondeugend is. Maar ik heb voldoende op m’n flikker gehad van m’n vader, dus dat is er wel uitgehaald."

Fraser laat weten dat hij jongens als Redan bijzonder vindt. "Memphis Depay, Royston Drenthe. Ik heb best wat jongens meegemaakt waar anderen moeite mee hadden. Ik vind ze juist interessant. Misschien zijn zij ook wel wie ik wil zijn. Ze zijn puur. En Daishawn is een winnaar", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!