Nieuws

'Overbodige Memphis mag vertrekken bij Barça: mogelijk betrokken in ruildeal'

'Overbodige Memphis mag vertrekken bij Barça: mogelijk betrokken in ruildeal'

14-07-2022 11:24 Laatste update: 11:31
1

Memphis Depay zal volgend seizoen niet meer schitteren in Camp Nou, dat meldt AS. Volgens het Spaanse medium wordt de aanvaller van FC Barcelona mogelijk betrokken in een ruildeal met Sevilla.

De Catalaanse clubleiding heeft Memphis na de komst van Raphinha ingelicht dat hij mag vertrekken bij Barcelona. De Spaanse grootmacht wil de Oranje-international voor een bedrag van twintig miljoen euro verkopen. Wanneer er geen bod komt dat voldoet aan deze eis, wil Barcelona Memphis betrekken in een ruildeal met Sevilla. De Catalanen azen al een langere tijd op Jules Koundé en hopen op deze manier de Fransman los te kunnen weken bij de concurrent.

Ondanks dat Memphis nog altijd zijn klasse etaleert bij het Nederlands elftal, ziet de clubleiding van Barcelona geen toekomst voor hem weggelegd in Catalonië. De 28-jarige aanvaller uit Moordrecht verscheen desondanks deze week wel op de training. Hij heeft nog een éénjarig contract, waardoor de Spaanse grootmacht hem graag deze zomer van de hand wil doen. Barcelona wil namelijk voorkomen dat Memphis volgende zomer gratis de deur uitloopt.