Nieuws

Boschker pleit voor Pasveer boven Onana: 'Geen show, geen gedoe'

Boschker pleit voor Pasveer boven Onana: 'Geen show, geen gedoe'

03-11-2021 15:07

Sander Boschker geniet van de wederopstanding van Remko Pasveer onder de lat bij Ajax. De oud-doelman van FC Twente en Ajax zag dat Pasveer een moeizame start kende, maar hield altijd vertrouwen in zijn voormalig collega.

In een uitgebreid interview met Het Parool erkent Boschker uit ervaring dat de stap van de subtop naar de top groot is. "Iedereen die bij Ajax binnenkomt, moet wennen, behalve dan misschien de spelers uit de eigen jeugd, die met de filosofie en de cultuur van de club zijn opgegroeid. Als je van buiten komt, ook al ben je 37 jaar, heb je tijd nodig om je draai te vinden."

Hoewel Pasveer de onbetwiste nummer één lijkt in Amsterdam, krijgt hij vanaf komend weekend weer concurrentie van André Onana. Boschker weet wel wat hij zou doen als hij Erik ten Hag was. "Ik ken Ten Hag al een tijdje. Die gaat Pasveer echt niet één, twee, drie van de goal afhalen", vermoedt de FC Twente-icoon, die ziet dat Pasveer 'zijn ding doet' bij Ajax. "Geen show, geen gedoe. Zakelijk. Daarbij kan hij geweldig meevoetballen."